Zájezdy do Černobylské zóny...

01.07.2011 13:30

I letos s cestovkou můžete vyrazit do Černobylu...

1. den
Odlet z Prahy
Přílet do Kyjeva, transfer do hotelu Rus 3*, ubytování (dvoulůžkové pokoje).
Volný čas, nocleh

2. den
Snídaně v hotelu.
09:00 Celodenní exkurse do Černobylu – místa největší ekologické katastrofy 2. poloviny  20. století. Návšteva prostor Cernobylské jaderné elektrárny , která zamestnávala více než 5 tisíc lidí. Prohlídka „sarkofágu“ – ocelobetonového obalu pokrývajícího radioaktivní materiál a trosky vzniklé explozí. Návšteva tichého a mrtvého „města duchů“ Pripyat, ze kterého bylo všech 47,5 tisíce obyvatel evakuováno den po nehode. Prohlídka opuštených bytu, škol, hotelu, školek…
18:00 Návrat do Kyjeva, nocleh.

3. den
Snídaně v hotelu .
Prohlídka Kyjeva s návštěvou muzea Černobylské tragédie - v průběhu okružní prohlídky Vás seznámíme s Kyjevem – hlavním městem současné Ukrajiny a kolébkou zemí východní Evropy – Ruska, Ukrajiny a Běloruska. Je to krásné město se staletou historií a bohatou kulturou.
Muzeum Černobylské tragédie - výstava vypráví o největší radioekologické katastrofě – o havárii Černobylské atomové elektrárny, o likvidaci a pozůstatcích havárie a jejím vlivu na ekologickou situaci na Ukrajině. Více než 7000 exponátů je umístěno 5 velkých sálech. Jedná se o původně  tajné dokumenty, mapy, fotky, osobní věci obyvatel Černobylského regionu.
Kyjevo-Pečerská Lavra  je historicky a umělecky jedním z nejstarších a nejdůležitějších klášterů staré Rusi. Byla založen v roce 1051 za vlády Jaroslava Moudrého. Jeho první částí byla podle legendy jeskyně ve vesnici Berestov (letní sídlo kyjevských knížat), která byla vyhloubena místním knězem Ilarionem (později metropolitou). Právě ona se stala útulkem prvního poustevníka na Rusi – Antonia.
Návrat do hotelu nocleh.

4.den
Transfer na letiště/nádraží
Odlet z Kyjeva, návrat do Prahy

www.maximatour.cz/zajezdy/kyjev-cernobyl?gclid=CLmf48nayaoCFZgS3wod1FiZ2A