Německo: třetí příspěvek pro černobylské děti

09.04.2018 15:36

Winsen – Již po třetí věnovali členové Kulturní iniciativy Winsen „Die6“ výtěžky z několika svých koncertů věnovali ekologickému sdružení „Pomoc pro černobylské děti“. Skupina Die6 dala dohromady celkem 2.222 Euro z koncertů, které proběhly s Abi Wallensteinem.

„Velmi nás těší opětovný příspěvek Kulturní iniciativy, který bude poukázán na finanční výpomoc černobylským dětem. Získané peníze použijeme na zdravotní péči celkem 22 černobylských dětí, které budou i v letošním roce v letním období pozvány na několikatýdenní léčebný pobyt v Německu,“ řekla předsedkyně ekologického sdružení Pomoc pro černobylské děti "Hilfe für Tschernobyl Kinder" Ina Theml při předávání šeku s uvedenou částkou v minulém týdnu.

Během ozdravného pobytu, které černobylské děti v Německu pravidelně absolvují, hledí sdružení „Pomoc pro černobylské děti“ především na vyváženou stravu bohatou na vitamíny, na různorodost volnočasových aktivit jako sport a výlety pro pozvané děti.

Skupina Die6 se angažuje v pomoci černobylským dětem z výtěžků svých koncertů již několik let. V případě, že byste i Vy chtěli pomoci sdružení „Pomoc pro černobylské děti“, najdete potřebné informace na: www.hilfe-tschernobyl-winsen-luhe.de

https://www.kreiszeitung-wochenblatt.de/winsen/panorama/dritte-spende-fuer-kinder-aus-tschernobyl-d106597.html