Chernobylite se chce svézt na popularitě seriálu. A asi mu to vyjde

22.08.2019 08:57
Kolín nad Rýnem (Od zpravodaje Bonusweb.cz) - Havárie v Černobylu skrývala mnohem vážnější tajemství, než je známo. Tedy alespoň v podání připravované hry Chernobylite, která se odehrává třicet let po katastrofě a nebojí se ani výrazných sci-fi prvků. Vyložená pecka to však po zahrání není.
Tvůrcům seriálu Černobyl se podařil famózní úspěch a z více než 30 let staré katastrofy jaderné elektrárny udělali na krátkou dobu hodně cool popkulturní téma světa. Díky brilantní filmařské práci je Černobyl v kurzu. Cestovní kanceláře nestíhají odbavovat davy turistů, kteří chtějí vidět ruiny elektrárny na vlastní oči, knihkupectví zaplavují stále další zaručená svědectví samotných účastníků a hláška „Not Great Not Terrible“ se stala populárním memem napříč internetem.

Byl by hřích nevyužít tento oslí můstek, protože podobné dojmy jsem si odnesl i z půlhodiny hraní chystaného survival hororu Chernobylite. Jeho autoři z polského studia The Farm 51 si nyní musí mnout ruce nadšením, protože jejich hra si čistě z marketingového hlediska nemohla vybrat lepší datum vydání než konec roku 2019. 

Jakékoliv nařčení ze snahy svézt se na aktuální módě a odbytého vývoje jsou ovšem falešné: myšlenku na hru připomínající Stalkera totiž vývojáři prokazatelně nosí v hlavách již dlouho a okolí Černobylu navštěvují pravidelně osobně, aby co nejpřesněji naskenovali skutečné prostředí.

A to je možná největší tahák Chernobylite. Díky detailní telemetrii se budete moci podívat, jak to v oblasti Černobylu aktuálně vypadá. Nečekejte ovšem žádný realistický zážitek, naopak, scenáristé hry popustili svoji představivost daleko více než například bratři Strugačtí ve svém Pikinku u cesty.

Zdroj / celý článek: https://www.idnes.cz/hry/preview/chernobylite-dojmy.A190820_195639_bw-preview_oz#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=bonusweb&utm_content=main